Syria-info blir oppdatert i mai

Oppdatert informasjon om syriske rutiner for utstedelse av ID-dokumenter kommer i ID-basen i mai.
Publisert: 08.05.2018
Illustrasjonsbilde som viser en passleser i aksjon

(Illustrasjonsbilde: Nasjonalt ID-senter).

For kort tiden siden reiste seniorrådgiver Vegard Pettersen fra Nasjonalt ID-senter sammen med Landinfo til Damaskus for å se nærmere på forholdene rundt utstedelse av syriske ID-dokumenter som pass, ID-kort og førerkort.

– Vi mottok mye nyttig informasjon til ID-basen, forteller Vegard Pettersen, som hadde møter med syriske myndigheter, FN-organisasjoner og NGO-er (non-governmental organizations).

For registrerte brukere
Informasjon fra reisen blir gjort tilgjengelig i ID-basen for våre registrerte brukere under Syria, fanene «Dokumenter», «Registre» og «Migrasjonsprofiler».

Som pålogget bruker finner du ID-basen her.

Nasjonalt ID-senter har utviklet ID-basen for å gjøre det lettere å kontrollere og avklare identitet. Basen inneholder identitetsrelatert informasjon basert på land. Her finner du blant annet opplysninger om viktige ID-dokumenter, personaliaregistre, religioner, språk, migrasjonsprofiler og mye mer.

Informasjonsinnhentingsreiser er en viktig del av Nasjonalt ID-senters arbeid med å utvikle og forbedre tjenestene vi tilbyr våre brukere. Vi har gode erfaringer fra tidligere reiser, blant annet når det gjelder erfaringer knyttet til hvordan somaliske myndigheter organiserer og utsteder dokumenter.

Les også: