Frokostmøte om India

Fredag 7. juni fikk ansatte i politi, utlendingsforvaltning og annen, offentlig forvaltning anledning til å høre mer om våre erfaringer etter faktareisen til India tidligere i år. Her er litt fra dagens presentasjon.
Publisert: 07.06.2019
XT3X3933_web.jpg

(Bildet over: Nasjonalt ID-senters Kristin Moe fortalte de rundt 30 oppmøtte om Aadhaar, en av verdens største biometriske personregistre.)

Kunnskapsformidling står sentralt i Nasjonalt ID-senters virksomhet. ID-basen er et eksempel på en tjeneste vi satser mye på for å gjøre så god som mulig, blant annet ved å oppdatere med fersk ID-kunnskap om nye land.

(Over: Trygve Aurdal-Vold og Kristin Moe fra Nasjonalt ID-senter.)

Fredag 7. juni var det duket for frokostmøte og presentasjon av høydepunkter fra faktareisen to av Nasjonalt ID-senters medarbeidere, Trygve Aurdal-Vold og Kristin Moe, foretok tidligere i år. Sammen med Torbjørn Hjelle Sørum fra ambassaden i New Delhi har de blant annet sett nærmere på hvordan ulike ID-dokumenter håndteres i det folkerike landet. Fokuset ved denne reisen har vært aktører i Delhi og Punjab.

- Vi har fokusert på registrering av fødsel og død, vigsel og skilsmisse. Samt Aadhaar, og yrkesfaglig utdanning, sier Trygve Aurdal-Vold.

Sammen med kollega Kristin Moe og Torbjørn Hjelle Sørum fra ambassaden la han frem noen av høydepunktene fra turen. Hjelle Sørum fortalte blant annet om stor variasjon i utformingen av indiske ID-dokumenter og om noen av utfordringene som gjerne følger når man forsøker å verifisere ulike ID-dokumenter.

En lydhør forsamling ble også orientert om Aadhaar, som med sine 1,23 milliarder oppføringer er et av verdens største biometriske personregistre.

- Formålet med Aadhaar er å bruke biometri sammen med annen informasjon for å verifisere ID, sier Kristin Moe.

Hun kunne fortelle mer om det omfattende registeret, blant annet hvordan teknologi som spesialutviklede QR-koder og mobile løsninger benyttes for tilgjengeliggjøre informasjonen.

Det ble også orientert om hvilke rutiner og regler som gjelder ved registrering av dokumenter knyttet til fødsel, død, ekteskap og skilsmisse.

Som registrert bruker av Nasjonalt ID-senters fagportal vil du etter hvert kunne lese mer om erfaringene fra India-turen på ID-basen.

(Foto: Thomas E. Oksum, Nasjonalt ID-senter.)