Velkommen til ny portal!

Nasjonalt ID-senter har gleden av å ønske sine brukere velkommen til en helt ny portal. Her er noen smakebiter på hva den nye portalen kan by på.
Publisert: 25.05.2016
Velkommen til Nasjonalt ID-senter


Nasjonalt ID-senter har gleden av å ønske alle brukere velkommen til vår nye fagportal www.nidsenter.no. Her skal vi ta en rask kikk på noe av det du kan finne mer om på våre nettsider.

Alt det gamle - pluss litt til
Når du som bruker av Nasjonalt ID-senters fagportal logger deg på, vil du finne det samme innholdet du har funnet tidligere. Vi håper likevel at du vil oppleve at det nå blir litt enklere å finne frem til nettopp det du ser etter, enten det er siste nytt om identitetsarbeid innen utlendingsforvaltning, kurs og opplæring, faktaopplysninger eller annet. Vi jobber kontinuerlig med å tilby relevant innhold til våre lesere, og tar gjerne imot tips eller innspill til noe du mener vi bør ha med på våre nettsider. Har du et godt forslag, setter vi pris på at du deler den med oss. Det kan du gjøre ved å sende en epost hit.

Ta informasjonen med deg
Nasjonalt ID-senters nye fagportal er bygget på den nyeste og mest moderne teknologien som er tilgjengelig i dag. Det kommer blant annet deg som bruker til gode ved at du nå får nettsider som er såkalt responsive, eller som automatisk tilpasser innholdet til den enheten du faktisk bruker. I praksis vil det si at du skal få den beste brukeropplevelsen enten du som saksbehandler sitter på kontoret, er tjenestemann ute i felt med nettbrettet som arbeidsverktøy eller bare ønsker å sjekke siste nytt via smarttelefonen. 

Informasjon ved fingerspissen
De nye veilederne får en sentral plass når vi lanserer vår nye fagportal. Dette er "guider" som er ment å gi deg som bruker en steg-for-steg veiledning i hvordan du går frem i ditt søken etter svar. Du tar utgangspunkt i en gitt situasjon, og klikker deg deretter videre ut i fra hva som er mest relevant for deg. Vårt mål er at du raskere og enklere skal komme frem til svaret på det du lurer på, enten det spørsmål av faglig eller mer praktisk art.

Veilederen viser vei
Totalt fire nye veiledre er klare når du leser dette. Du finner disse under menyvalget "Opplæring/Veiledere" øverst på portalens forside. Du vil også til enhver tid også finne et utvalg av veiledere presentert på  portalens forside, helt øverst under meny og logo. Nasjonalt ID-senter vil fortsette med å utvikle nytt innhold til veilederne fremover.

Her er noen eksempler på hva veilederne kan hjelpe deg med å finne svar på. For å få tilgang til alle veilederne, må du være registrert som bruker og pålogget. 

I veilederen "Ansiktssammenligning" lærer du mer om hvordan du foretar en førstelinjekontroll.

Eksempel 1 - "Ansiktssammenligning"
Ett eksempel på hva de nye veilederne kan hjelpe deg med er innen feltet ansiktssammenligning. I veilederen "Ansiktssammenligning" lærer du mer om hvordan du foretar en førstelinjekontroll. Steg for steg blir du fortalt om hvordan du gjennomfører en førstelinjekontroll, samt hvordan du går frem for å sende bilder inn til Nasjonalt ID-senters eksperter. 

Eksempel 2 - "Tvangsmidler i utlendingsloven"
Et annet eksempel på hva de nye veilederne kan bistå deg med finner du i "Tvangsmidler i utlendingsloven". Denne har som mål å gi deg mer informasjon om hvilke tvangsmidler som er tilgjenglig etter utlendingsloven, og i hvilke situasjoner de kommer til anvendelse. "Tvangsmidler i utlendingsloven" finner du under seksjonen for veildere eller ved å følge linkene under.

Seksjonen for veiledere vil ved lanseringen også inneholde en veileder for hvordan du går frem dersom du ønsker å kontrollere et bilde på et identitestdokument, samt en veileder som gir deg konkrete tips om hva slags utstyr som er nødvendig for å utføre en effektiv dokumentkontroll. 

Veilederne finner du her:

Følg våre e-læringskurs
Nasjonalt ID-senter viderefører naturligvis også satsingen på e-læringskurs. På portalens nye forside finner du som pålogget bruker også et utvalg av e-læringskursene våre. Et par klikk, og du er i gang med opplæringen!

Legger du turen innom landingssiden for e-læringskursene, finner du en komplett oversikt over det vi tilbyr av e-læringskurs. Her vil du blant annet også benytte deg av filteret i venstre marg for lettere å finne frem til de kursene som er relevant for deg. 

Fagstoff i egen seksjon
Er du på utkikk etter et spesielt tema innen ID? Da kan det være at du finner nettopp det du leter etter i vår nye seksjon for fagstoff. I "Fag, metoder og tema" finner du informasjon sortert på tema, også her bare et plar klikk unna. I denne seksjonen vil du blant annet finne en oversikt over relevante referansedatabaser og hvordan du går frem for å få tilgang til disse. Du kan også lese mer om dokumentteknisk kontroll, biografi og biometri. 

  • Seksjon for "Fag, metoder og tema" finner du ved å følge menyraden øverst eller ved å klikke her.

Kalenderen gir deg oversikt
For deg som er opptatt av hva som skjer innen klasseromsundervisning, anbefaler vi at du tar en kikk på vår nye kalender. Her vil du som tidligere finne en oversikt over de kommende klasseromskurs fra Nasjonalt ID-senter fremover. 

Alerts - følg med på det som skjer
Nasjonalt ID-senters varslingstjeneste Alerts gir deg informasjon når det oppdages nye forfalskninger innen ulike dokumenttyper. Akkurat som før kan du selv sette opp ditt eget søk etter hva du finner mest interessant - velg mellom ulike dokumentkategorier, lokasjoner, forfalskningsmetoder eller dokumenttyper, og søker tilpasser seg automatisk dine preferanser. 

Du må være pålogget for å kunne benytte deg av tjenesten Alerts. Tjenesten finner du under menyvalget "Alerts" øverst i portalens meny, alternativt ved å følge denne linken. 

Lurer du på noe?
Dersom du skulle lure på noe, vil vi gjerne at du tar kontakt med oss. Send oss gjerne en en epost, eller se denne side for kontaktinformasjon