Ny nettside: Trender innen ID-misbruk

Nasjonalt ID-senter lanserer i disse dager en ny tjeneste for deling av informasjon mellom ulike aktører i ID-forvaltningen, herunder også politiet.
Publisert: 05.05.2022
Skjermdump_trender.jpg

(Over: Den nye nettsiden "Trender" er laget for deling av informasjon mellom ulike aktører i ID-forvaltningen, herunder også politiet. Illustrasjonsbilde).

Tjenesten har fått navnet «Trender», og den er å finne på forsiden av Nasjonalt ID-senters nettportal under menyvalget "Fag", og deretter "Trender". 

Du kan også klikke på linken under for å komme direkte til siden. Du må være pålogget for å få tilgang til siden. 

Klikk her for å komme til siden

På Trender vil man kunne finne aktuelle etterretningsprodukter som beskriver kjente eller nye trender og moduser for ID-misbruk i Norge og misbruk av norske dokumenter i utlandet. Det kan dreie seg om aktuelle rapporter, statistikk og nyhetsbrev om avgrensede temaer.

Det har lenge vært erkjent at det er en utfordring å dele informasjon mellom aktørene som arbeider med ID-forvaltning. Dette er mange ulike aktører innen flere sektorer, de arbeider på ulike måter og med mange ulike behov. Derfor kan det være at informasjon som forvaltes av én aktør, ikke har vært tilgjengelig for andre som hadde hatt nytte av den. Ofte fordi man ikke har visst om hvilken informasjon andre kan tilby.

Resultatet av dette kan være dobbeltarbeid og en mindre effektiv forvaltning. For å bedre på dette, vil Trender med jevne mellomrom publisere stoff som kan være interessant for flere i ID-forvaltningen enn de som har vært opphav til stoffet.