Nå kommer faktabanken og abonnementsordningen

Nasjonalt ID-senter legger nå siste hånd på verket før lanseringen av faktabanken og abonnementsordningen neste uke. Her kan du lese mer om det nye som kommer.
Publisert: 05.11.2019
Faktabank_og_abo.jpg

(Over: I løpet av de neste dagene vil du som registrert bruker av Nasjonalt ID-senters fagportal få tilgang til to nye tjenester, faktabanken og abonnementsordningen. Illustrasjonsbilde: Nasjonalt ID-senter.)

I løpet av neste uke kan du ta i bruk to nye tjenester Nasjonalt ID-senter har jobbet med en stund. Da vil faktabanken og abonnementsordningen bli tilgjengelig på fagportalen www.nidsenter.no. Faktabanken er et verktøy for personkontroll som kan danne utgangspunkt for samtaler som berører identitet. Med denne tilgjengelig, får du som registrert bruker tilgang til konkrete fakta innen en rekke, definerte områder for et aktuelt land.

De første faktabankene som introduseres er Syria og Eritrea. Her vil du for eksempel finne informasjon innen faktakategorier som BefolkningsgrupperNabolandNasjonen og Politikk, for å nevne noen. Når du åpner en av disse, finner du et utvalg av tilfeldig fakta hver presentert med bilde og forklarende tekst. Trenger du nye fakta, trykker du på en knapp, og systemet gjør et nytt utvalg for deg.

Den andre tjenesten som nå snart lanseres er abonnementsordningen. Denne vil gi deg som er bruker av fagportalen muligheten til selv å velge mellom hva slags innhold du ønsker å abonnere på. Når det blir publisert nytt innhold som matcher kriteriene dine, vil du få sendt en epost. Enkelt og greit! Det hele administrerer du selv fra din egen profilside, hvor du raskt sletter og oppretter nye abonnement etter eget ønske.

Endringene stopper imidlertid ikke der. I tillegg til fakbanken og abonnementsordningen, som altså er helt nye tjenester, får resten av ID-basen et visuelt løft. Det er også gjort endringer som sørger for at du får enkel tilgang til hele ID-basen, uansett om du benytter deg av PC, nettbrett eller mobil. 

Vi er nå i ferd med å legge siste hånd på verket før lansering neste uke. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hvordan de nye tjenestene fungerer og hvordan de benyttes i en egen artikkel i forbindelse med lanseringen.

Lurer du på noe? Send oss en epost, så hjelper vi deg videre.