Se video fra Etiopia-seminaret her

Gikk du glipp av frokostmøtet om etiopiske ID-dokumenter? Her kan du som pålogget bruker se videoopptak av presentasjonen.
Publisert: 28.10.2019
Bilde av etiopiske pass

Fredag 25. oktober arrangerte Nasjonalt ID-senter frokostmøte om etiopiske ID-dokumenter etter at en av våre medarbeidere i samarbeid med Landinfo og UDs ID-ekspert i Nairobi gjennomførte en faktareise til Etiopia tidligere i høst. Temaet for presentasjonen var etiopiske ID-dokumenter. 

Det har skjedd store politiske reformer i Etiopia, inkludert omstruktureringer i ID-forvaltningen. I 2014 ble det opprettet et sentralt, nasjonalt folkeregister - Vital Event Registration Agency (VERA). På faktareisen ble det blant annet sett nærmere på hvordan man registrerer livshendelser og utsteder nasjonale, standardiserte attester. Det ble også fokusert på det nye, elektroniske kebele-kortet som utstedes i Addis Abeba, samt søknad- og utstedelsesrutiner for pass. 

Som registrert bruker av vår fagportal kan du nå se videooptaket som ble gjort av presentasjonen her.