Kurs for rask ID-sjekk

Sommeren nærmer seg med stormskritt og nå er det snart høysesong for reising igjen. Reising med fly og ferge innebærer også at det skal gjennomføres mange ID-kontroller på kort tid.
Publisert: 24.05.2018
passkontroll_gardermoen.jpg

Vi har derfor e-læringskurs for innsjekkingspersonale på fly og ferge som er ansvarlige for innsjekking og ombordstigning.

Målet med kurset er å bidra til å styrke kontrollen av hvem som er om bord. Det er ikke realistisk å forvente at det gjennomføres en helhetlig ID-kontroll som del av passasjerkontrollen. Til det har de ansatte verken tilstrekkelig tid eller utstyr. Ved enkle grep vil de imidlertid kunne styrke den reelle kontrollen av hvem de har foran seg, og i opplæringen har vi derfor valgt å legge vekt på kontroll-elementer som det er realistisk å få implementert i standardkontrollen. Målet er at de etter å ha gjennomført kurset blant annet skal kjenne til sentrale prinsipper for å sammenligne personen opp mot bildet i reisedokumentet og kunne sjekke noen sentrale sikkerhetselementer.

Kurset har vi kalt "Reisesjekken". og det ligger på lukket del av www.nidsenter.no, og krever pålogging. avinor.comsas.nonorwegian.nowiderøe.nomenziesaviation.com, colorline.nofjordline.nodfds.no og stenaline.no er forhåndsgodkjente domener for dette kurset, og ansatte i disse selskapene kan enkelt opprette en bruker. Vi legger til nye domener etter forespørsel. Offentlig ansatte som allerede har en bruker, har også tilgang til dette kurset.