Arresten fikk ID-opplæring

Denne uken fikk ansatte i arresten i Oslo politidistrikt opplæring i dokumentkontroll av Nasjonalt ID-senter.
Publisert: 18.04.2018
collage_arresten.png
Ansatte ved arresten får kyndig undervisning i ID-kontroll av arrestforvarer Kine Haug ved Oslo PD og Knut Ivarson Øvregård fra Nasjonalt ID-senter.

Arresten foretar ID-kontroll av personer som blir brakt inn av politiet, og ved grenseoverganger.

Gårsdagens kurs var siste pulje av arrestforvarere som ikke har tatt førstelinjekurset, som de må ha for å kunne utføre grensekontroll.

– Bevisstheten og forståelsen rundt viktigheten av kontroll av ID-dokumenter hos oss er blitt større med årene, forteller arrestforvarer Kine Haug, som har jobbet ti år i arresten og er ansvarlig for opplæring.

– Feil vi gjør forplanter seg videre i systemet, og det blir vanskelig å rette opp. Derfor er det viktig at Nasjonalt ID-senter holder slike nyttige kurs, påpeker hun, som selv har deltatt på kurs hos oss.

Haug sier arresten har hatt stor utbytte av kompetansen vår.
– Vi har hatt et godt samarbeid med Nasjonalt ID-senter siden 2015 da den første puljen hos oss fikk opplæring i førstelinje hos dere.

Undervisning på stedet
Seniorrådgiver Knut Ivarson Øvregård fra Nasjonalt ID-senter forteller at de ansatte i arresten fikk bryne seg på både ekte og uekte dokumenter. Det er ofte en fordel å undervise på stedet, mener han.

– Da får alle lik opplæring og grunnleggende forståelse for ID-arbeid og de kan diskutere seg imellom, sier Ivarson Øvregård.