Hva vet du om somaliske pass og fødselsattester?

Nasjonalt ID-senter har studert somaliske myndigheters rutiner for utstedelse av pass og fødselsattester nærmere. Nå har du som saksbehandler i politi- og utlendingsforvaltningen muligheten til å lære mer.
Publisert: 12.12.2017
pass2_555x334.jpg

(Over: Illustrasjonsbilde. Foto: Nasjonalt ID-senter.)

Nasjonalt ID-senter har i november gjennomført en informasjonsinnhentingsreise til Somalia. Formålet med turen var å se nærmere på somaliske myndigheters rutiner for utstedelse av pass og fødselsattester, med fokus både på den tekniske kvaliteten på de nevnte dokumentene, men også på prosedyrene for søknad og utstedelse av pass i Mogadishu.

I løpet av turen til Somalia ble det også tid for et besøk ved den somaliske ambassaden i Nairobi, Criminal Investigation Division, lokale myndigheter i Benadir samt kontorene for søknad og utstedelse av pass i Mogadishu.

Torsdag 11. januar 2018 har du muligheten til å få med deg flere detaljer fra reisen. Nasjonalt ID-senter inviterer da til informasjonsmøte for saksbehandlere i politi- og utlendingsforvaltningen. Tidspunktet for møtet er kl. 11.30-13.00 hos Nasjonalt ID-senter, Møllergata 39, Oslo. Det vil bli servert en enkelt lunsj, og vi ønsker derfor bindende påmelding.

Tid: torsdag 11. januar 2018 kl. 11.30-13.00
Sted: Nasjonalt ID-senter, Møllergata 39, Oslo

Klikk her for å melde deg på.