Med fokus på ID-sikkerhet

ID-dagen 2017: Nasjonalt ID-senter samlet ledere fra det offentlige til seminar og refleksjoner rundt temaet ID-sikkerhet.
Publisert: 16.11.2017
Arne Isak Tveitan, Nasjonalt ID-senter

(Over: Nasjonalt ID-senters leder, Arne Isak Tveitan, ønsker velkommen til seminar om ID-sikkerhet.)

Onsdag 15. november – på 7 årsdagen til Nasjonalt ID-senter -  arrangerte vi et lederseminar om ID-sikkerhet. Temaet for arrangement var status på fagfeltet, samt hva man kan gjøre for å heve kompetansen på ID-området. Vi reflekterte rundt spørsmål som «Er sikkerhetsdokumenter sikre dokumenter?», og «Hvorfor avsløres ikke impostere i Norge?»

I tillegg til faglig påfyll fikk seminardeltakerne også mulighet til å løse ID-oppgaver i praksis, på arbeidsstasjoner som var utplassert for anledningen. Flere gjester fikk også tatt en kikk på Nasjonalt ID-senters dokumentlaboratorium for nærmere innsikt i hvordan det daglige arbeidet til våre dokumenteksperter foregår.

Over: Nasjonalt ID-senters kommunikasjonssjef, Wenche Bjørngaard (over), loset deltakerne gjennom seminaret.

Leder for Nasjonalt ID-senters dokumentseksjon, Per O. Haddal (over), orientere deltakerne om utviklingen innen sikkerhetsdokumenter, samt hvilke problemstillinger som gjerne viser seg når man skal vurdere ektheten på denne type dokumenter.

Seniorrådgiver Mads O. Jensen (over) ga deretter deltakerne en innføring i risikoanalysen som Nasjonalt ID-senter nylig har gjennomført. Temaet for analysen er ID-kontroll i utlendingsforvaltningen, og risikovurdering av denne. En av hensiktene med rapporten er å fremme bedre forståelse for nødvendigheten av god og målrettet kontroll i det daglige ID-arbeidet.

Seksjonssjef Tone Opdahl (over) ga deretter en status på Nasjonalt ID-senters opplæringsvirksomhet og ambisjonene for neste år. Nasjonalt ID-senter vil fortsette med kompetansebygging som et sentralt satsingsområde også neste år. 

(Alle bilder: Thomas E. Oksum, Nasjonalt ID-senter.)