Statsråden innleder ID-dagen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug innleder ID-dagen 2016. Mer informasjon om programmet finner du her.
Publisert: 03.11.2016
Statsråd Sylvi Listhaug besøker Nasjonalt ID-senter.

Fredag 11. november er det duket for årets versjon av ID-dagen. Det betyr at alle som til daglig jobber med identitet får en gyllen anledning til å følge med på hva som rører seg på ID-området for tiden.

Mange utlendinger ankommer Norge og Europa med usikker identitet. Dette skaper stort press på myndighetene, og mange etater opplever at det blir en flaskehals med alle som skal sjekkes, verifiseres eller registreres. Men det finnes måter å få arbeidet til å gå raskere.

Tema: Risikoprofilering
Temaet for årets konferanse er risikoprofilering. ID-dagen vil gi deg bedre innsikt i hvem skal du prate litt mer med, hvem skal du bruke tid på og hvordan din etat jobber med dette. Vi ser nærmere på hvordan arbeidet styres på bakgrunn av statistikk og analyse, hvordan det settes ut i praksis og hvordan resultater blir bearbeidet og analysert. Målgruppen er alle som til daglig jobber med identitet.

Du finner mer informasjon om arrangementet i programmet. Det kan du lese her