Nasjonalt ID-senter lanserer e-læringskurs

Nasjonalt ID-senter skal bidra til at andre blir bedre på identitetsarbeid. Nå lanserer vi våre første e-læringskurs.
Publisert: 12.04.2013

Vi lanserer i første omgang fire kurs. Du kan blant annet lære litt om hvordan du skal bruke lys og lupe til enkel dokumentkontroll, og hva du skal gjøre når du oppdager en falsk identitet. I tillegg kan du ta to ulike kurs om den maskinlesbare sonen (MRZ) i dokumenter. Det ene kurset tar for seg MRZ generelt, mens det andre tar for seg utregningen av kontrollsifrene. Disse kursene passer godt for deg som jobber i politiet og i førstelinjen i utlendingsforvaltningen.

Hvert kurs tar mellom 10 og 15 minutter å gjennomføre, og kursene finner du på vår fagportal. Tre av kursene krever innlogging til portalens lukkede del. Dersom du ikke er registrert bruker, men jobber i utlendingsforvaltningen eller politiet, kan du selv opprette en bruker ved å velge "Registrer ny bruker" ved den rosa hengelåsen i høyre hjørne.

Vi vil fortløpende produsere nye e-læringskurs, og håper at kursene skal gjøre deg tryggere på arbeidsoppgavene knyttet til identitetsarbeid.