Ukraina i ID-basen

Nasjonalt ID-senter utvider ID-basen med identitetsinformasjon om Ukraina. Les mer hvilke opplysninger du kan finne i basen her.
Published: 3/24/2022
Ukraina_flagg.JPG

(Over: Som registrert bruker av Nasjonalt ID-senters fagportal finner du nå informasjon om Ukraina. Illlustrasjonsbilde: Nasjonalt ID-senter.)

Etter krigsutbruddet har behovet for informasjon om ukrainske identitetsdokumenter økt betraktelig. ID-basen utvides stadig, og nå kan du også finne informasjon om Ukraina her. Som registrert bruker av Nasjonalt ID-senters fagportal har du tilgang til denne informasjonen, samt tilsvarende informasjon om til sammen 27 land.

Se også:

Hvilke opplysninger finner jeg?
Når du besøker sidene om Ukraina i ID-basen, vil du blant annet kunne lese mer om utenriks e-Pass (2015) og utenrikspass (modell 2007).

Sidene er nå oppdatert med praktiske sjekklister for rask dokument- og personkontroll opp mot ukrainske id-dokumenter, samt for sjekk av regional tilhørighet opp mot Krim, Donetsk og Luhansk. I tillegg finner du en enkel oversikt over de mest vanlige ukrainske id-dokumentene.

Videre finner du også informasjon om nasjonalt ID-kort, oppholdskort, fødsels- og vigselsattest. Tjenesten inneholder også et interaktivt kart over Ukraina med kartlenker om språk og etnisitet, administrativ inndeling i oblaster/fylker og territoriell kontroll. Kartet og informasjonen i ID-basen blir fortløpende oppdatert.

Abonnér på det du ønsker

Nasjonalt ID-senter har utviklet en ordning som lar deg abonnere på den type opplysninger du er interessert i.

ukraina_idbasen2.jpg

Over: Knappen «Abonnert på dette landet» vil synes når du besøker et land i ID-basen som du ikke allerede har valgt å abonnere på. Når du trykker på knappen, legges landet til dine valg. Du vil da få tilsendt en epost hver gang det publiseres noe nytt innenfor ett eller flere av de områdene du abonnerer på.

Når du besøker et lands sider i ID-basen, og du ikke allerede er abonnent, vil du se en knapp som gir deg muligheten til å abonnere. Som abonnent vil du mottat et nyhetsbrev fra oss hver gang det blir publisert nye opplysninger innenfor det du har valgt. Du kan velge å abonnere på de fleste av våre sider. Går du til «Mitt abonnement»-siden, som finnes under påloggingsknappen, får du opp en oversikt over hva du til enhver tid har valgt.

Hyppigere utsendelse
Som følge av den dramatiske utviklingen i Ukraina, har vi – inntil videre - valgt å øke utsendelsen av nyhetsbrevet som inneholder nytt om det man abonnerer på. I praksis fungerer det slik at du mottar en epost hver gang vi publiserer nytt innhold innen ett eller flere av de områdene du har valgt å abonnere på. Nyhetsbrevet sendes nå ut hver morgen, mot normalt hver tirsdag og torsdag.

Se også:

Har du spørsmål?
Lurer du på noe om ukrainske identitetsdokumenter? Ta kontakt med Nasjonalt ID-senters ID-base på id-basen@nidsenter.no

Har du andre spørsmål vedrørende fagportalen, kan disse sendes til portalstotte@nidsenter.no.