Faktabanken utvides med Somalia

Faktabanken er et av Nasjonalt ID-senters verktøy for effektiv personkontroll. Nå utvides faktabanken med et nytt land, Somalia.
Published: 10/18/2021
faktabank_somalia.jpg

(Over: Skjermdump av den nye faktabanken om Somalia.).

Faktabanken er et av Nasjonalt ID-senters verktøy for effektiv personkontroll. Som pålogget bruker hos oss, kan du få opp fakta på din skjerm som brukes til å stille spørsmål til en kontrollert person om landet han sier han kommer fra.

Faktabanken er en del av ID-basen, en omfattende database med fakta knyttet til identitet og identitetsdokumenter i 26 ulike land. Faktabanken tar utgangspunkt i at alle vet mye om landet de kommer fra, f.eks. geografi, landemerker, kjente personer, religion, populærkultur og etniske forhold.

Faktabanken velger slike fakta og viser dem til deg som bruker, og du kan formulere spørsmål der og da til den du kontrollerer. Om du ikke blir overbevist av svarene, er det grunn til å utvide med grundigere kontroll av person og dokumenter.

Med utvidelsen som er kommet nå, omfatter Faktabanken tre land: I tillegg til Somalia er Eritrea og Syria tilgjengelig.

Faktabanken er også tilgjengelig på engelsk, under navnet Fast Facts. Den engelske versjonen av Somalia vil bli klar i løpet av kort tid.

Les også: