Nå er faktabanken og abonnementsordningen klar

Nå kan du som bruker av Nasjonalt ID-senters fagportal abonnere på selvvalgt innhold og benytte deg av faktabanken, samtidig som du kan benytte deg av ID-basen på mobile enheter. Les mer om de nye tjenestene her.
Published: 11/13/2019
Faktabank_og_abo.jpg

Høsten 2019 lanserer Nasjonalt ID-senter faktabanken og abonnementsordningen. I tillegg har vi sørget for at du nå også kan benytte ID-basen på mobil og nettbrett.

ID-basen har stått sentralt i utviklingsarbeidet vårt den siste tiden. En rekke store og små utbedringer er nå gjort for å gjøre basen enda bedre og mer tilgjengelig for deg som bruker. I tillegg til å introdusere den nye tjenesten faktabanken, har vi også sørget for å gjøre sidene mobilvennlige og universelt utformet.

Hva er nytt?

Faktabanken er et nytt verktøy for personkontroll du finner under enkelte land i ID-basen. Her vil du finne en rekke ulike fakta sortert under ulike kategorier. Informasjonen er tilrettelagt på en slik måte at den skal kunne danne grunnlag for samtaler som berører identitet, som for eksempel i en intervjusituasjon. 

Den andre tjenesten er en abonnementsordning som lar deg som bruker selv bestemme hvilken type innhold du ønsker å abonnere på. Når du har plukket ut det du er mest interessert i, vil du få tilsendt en epost når det har blitt publisert nytt innhold som matcher kriteriene dine. 

Du vil finne mer informasjon om hva de nye tjenestene inneholder i egne saker du finner lenker til under. Her vil du finne beskrivelser av hva hver enkelt tjeneste består av, og litt om hvordan du benytter deg av dem.

Mer om faktabanken

Faktabanken - et verktøy for personkontroll (krever pålogging)

Video

 

Mer om abonnementsordningen

Her er abonnementsordningen


Har du spørsmål?

Dersom du lurer på noe, kan du sende oss en epost

Les også:

Dette er nytt i ID-basen:
  • ID-basen har fått et helt nytt design med full støtte for mobile enheter
  • Som bruker av ID-basen velger du nå enkelt selv hva du ønsker å benytte - mobil, nettbrett eller PC
  • ID-basens sider er nå universelt utformet. Det innebærer at sidene tar hensyn til gjeldende bestemmelser for utforming av offentlige nettsteder
Dette er faktabanken:
  • Faktabanken er et verktøy for personkontroll som kan danne grunnlag for samtaler om identitet, for eksempel i en intervjusituasjon
  • Faktabanken finnes under enkelte land i ID-basen. I dag finner du en for Syria og en for Eritrea. Flere vil komme.
  • Faktabanken inneholder en rekke fakta organisert under ulike kategorier som f.eks. Naboland, Politiske figurer, Nasjonen, Byer og Medier/TV-serier. 
Dette er abonnementsordningen:
  • Lar deg som bruker abonnere på det innholdet du selv er interessert i. Dette styrer du selv under "Mitt abonnement" som du finner under "Logg inn"-knappen på portalens forside. 
  • Gir deg som bruker oppdateringer per epost når det kommer nytt innhold som matcher dine kriterier