Hvordan blir jeg registrert bruker på Nasjonalt ID-senter?

Nasjonalt ID-senter tilbyr en rekke verktøy og hjelpemidler som gjør arbeidsdagene enklere for deg som jobber i Politiet og utlendingsforvaltningen. Slik går du frem for å bli bruker.
Published: 1/19/2023
Large collection of people grouped together to form a question mark

For å få tilgang til verktøyene som Nasjonalt ID-senter tilbyr, må du først registrere deg som bruker. 

Dersom du tilhører politiet eller en av organisasjonene innen utlendingsforvaltningen, kan du enkelt selv registrere deg som bruker.

For å registrere deg som bruker, går du til Nasjonalt ID-senters forside (www.nidsenter.no) og trykker på knappen «Logg inn» øverst i høyre hjørne av skjermen. Nederst i vinduet som dukker opp finner du alternativet «Jeg er ny bruker». Klikk på denne lenken og følg instruksjonene. Dersom du tilhører politiet eller utlendingsforvaltningen, vil du motta en epost hvor du fullfører registreringen og lager et passord. Når dette er gjort, er du registrert og kan ta tjenestene i bruk.

Selv om du ikke jobber i politiet eller utlendingsforvaltningen, men har tjenestlig behov for tilgang, kan dette gis etter en individuell vurdering. Følg samme fremgangsmåte som over, så vil vi vurdere om du skal få tilgang.