Ta reisesjekken i sommer

Nasjonalt ID-senter og Kompetansesenter for grensekontroll luft ved Gardermoen politistasjon har utviklet et e-læringskurs kalt «Reisesjekken». Målgruppen er ansatte i rederi og fly-/handlingselskap som er ansvarlige for innsjekking og ombordstigning.
Published: 7/4/2017
ferge_fly_sammen.jpg

- Målet med kurset er å bidra til å styrke kontrollen av hvem som er om bord, sier seksjonsleder for ID-skolen i Nasjonalt ID-senter, Tone Opdahl. Det er ikke realistisk å forvente at det gjennomføres en helhetlig ID-kontroll som del av passasjerkontrollen. Til det har de ansatte verken tilstrekkelig tid eller utstyr. Ved enkle grep vil de imidlertid kunne styrke den reelle kontrollen av hvem de har foran seg, og i opplæringen har vi derfor valgt å legge vekt på kontroll-elementer som det er realistisk å få implementert i standardkontrollen. Målet er at de etter å ha gjennomført kurset blant annet skal kjenne til sentrale prinsipper for å sammenligne personen opp mot bildet i reisedokumentet, kunne sjekke noen sentrale sikkerhetselementer, og kunne sjekke at den maskinlesbare sonen har riktig font, sier Opdahl.

Kurset ligger på lukket del av www.nidsenter.no, og krever pålogging. avinor.com, sas.no, norwegian.no, widerøe.no, colorline.no, fjordline.no, dfds.no og stenaline.no er forhåndsgodkjente domener for dette kurset, og ansatte i disse selskapene kan enkelt opprette en bruker. Vi legger til nye domener etter forespørsel. Offentlig ansatte som allerede har en bruker, har også tilgang til dette kurset. Kurset vil om kort tid også bli tilgjengelig i en engelsk versjon.