ID-arbeid i fokus

Nasjonalt ID-senter fortsetter arbeidet med å øke kunnskapen om ID-arbeid. En ny kursrunde er nettopp avsluttet.
Published: 3/9/2015
Hanne_Svendsen_underviser.jpg

Nasjonalt ID-senters Hanne Svendesen underviser i personkontroll.Formidling av kunnskap står sentralt i arbeidet Nasjonalt ID-senter gjør, og i forrige uke ble det gjennomført en ny runde med forelesninger rundt temaene person- og dokumentkontroll. En rekke vitebegjærlige og ivrige deltakere hadde meldt seg på for å lære mer om ulike ID-relaterte temaer.

I løpet av to undervisningsdager fikk deltakerne lære om både personkontroll og dokumentkontroll. Kursdeltakerne fikk blant annet vite mer om hvordan man kan bli bedre i personkontroll, hvilke ID-dokumenter utlendinger skal ha samt hvordan man går frem for å rapportere eller anmelde falsk ID. Deltakerne fikk blant annet også belyst temaene kontroll av vannmerker, bruk av lupe ved kontroll av dokumenter, kontroll av bakgrunnstrykk samt hvordan man går frem for å kontrollere MRZ.

- Vi opplever et voksende behov for ID-kunnskap og gjør det vi kan for å legge til rette for en best mulig opplæring. Vi setter stor pris på den oppslutningen vi har fått fra våre kursdeltakere til nå, sier opplæringskoordinator Janne Moen Lyng.

Kursene gikk over to dager og ble organisert både som gruppearbeid og som tradisjonelle forelesninger.

Nasjonalt ID-senter har også utviklet en rekke e-læringskurs som kan hjelpe deg i det videre ID-arbeidet.