ID-basen blir internasjonal

I vinter lanserte Nasjonalt ID-senter ID-basen som et verktøy for utlendingsforvaltningen og politiet. I første omgang er nettsiden en prototype med identitetsrelatert innhold for seks land. Nå kommer snart ID-basen på engelsk.
Published: 4/3/2014

ID-basen blir internasjonal.Gjennom arbeidet med basen har også noen andre lands migrasjonsmyndigheter vist interesse for prosessen og vi ser nå på mulighetene for et internasjonalt samarbeid.

Nasjonalt ID-senter har satt i gang arbeidet med å undersøke mulighetene for produksjon og deling av landspesifikk ID-informasjon som vil gjøre ID-basen mer innholdsrik, både i bredde og når det gjelder dybdekunnskap.

Hittil har vi lagt vekt på innsamling av informasjon som gjelder borgere av Irak. Ellers er det samlet informasjon som gjelder Afghanistan, Eritrea, Marokko, Nigeria og Somalia, som er spesielt aktuelle land for norsk utlendingsforvaltning. Vi vil i 2014 vedlikeholde og oppdatere eksisterende innhold i ID-basen, i tillegg til å legge til informasjon om Syria. 

For tiden jobber vi med å oversette basen til engelsk. Irak er det første landet som blir oversatt. De resterende landene vil komme etterhvert.

ID-basen innholder informasjon som er untatt offentlighet, du må derfor være logget inn for å lese innholdet.

Får du problemer med innlogging, ta kontakt med portalstotte (att) nidsenter.no

Les også:

- Nasjonalt ID-senter presenterer ID-basen