EDEWG Business Meeting 2013

Representanter fra 25 land var representert da det 13. EDEWG* Business Meeting gikk av stabelen i Oslo tirsdag og onsdag denne uken.
Published: 6/12/2012

Det er i år Nasjonalt ID-senter og Kripos som er vertskap for møtet. Deltagerne har erfaring fra et bredt felt som spenner fra generell forensisk kunnskap til avansert kjemi og fysikk.

Leder for Nasjonalt ID-senter, Arne Isak Tveitan, ønsket velkommen til deltagerne som var samlet på Grand Hotel i Oslo.

På programmet stod to dager fylt opp med foredrag og workshops. I første runde var det presentasjon av teknologi som brukes i forbindelse med produksjon av pengesedler, der deltagerne også selv fikk se nærmere på eksempler og metoder som benyttes av falskmyntnere. Det tyske selskapet Giescke & Devrient Security Printing, stod for en omfattende demonstrasjon av hvordan de bruker nye og avanserte trykketeknikker for å bekjempe dette problemet. Falskmyntnernes metoder blir dessverre også bedre og flere fikk erfare at det kan være en vanskelig å se forskjell på falske og ekte pengesedler, selv for et øvet øye.

I løpet av tirsdagen ble det gjennomført flere delsamlinger hvor møtedeltagerne både oppholdt seg i Nasjonalt ID-senters lokaler i sentrum og på hotellet. Dagen ble brukt til å gjennomgå forskjellige typer dokumenter samt blekk- og toneranalyser. Datering av blekk og hvordan man kan undersøke dokumenter uten å ødlegge dem var noen de siste postene på programmet. På tampen av dagen ble det også tid til en omvisning i Nasjonalt ID-senters dokumentlaboratorium.