Stor vekst i digital ID-opplæring

Nasjonalt ID-senter tilbyr et bredt opplæringstilbud for de som ønsker økt kompetanse i ID-arbeid. Vi ser økning i både bruken av vårt digitale opplæringstilbud, og en økning i antall brukere.
Published: 2/23/2021
Person som jobber grafisk med å utvikle oppæringstjenester

Illustrasjonsbilde: iStock

Oppdatert 10. august

Koronasituasjonen med økt bruk av hjemmekontor, kan ha gitt flere anledning til å styrke egne kunnskaper på ID-feltet. Fleksibileteten det gir å gjennomføre kurs og opplæring fra egen stue er for mange ettertraktet.

E-læring er et svært populært tilbud. Forkurset i helhetlig ID-arbeid ligger på topp, etterfulgt av kurset om kvalitet på biometriopptak og det polititilpassede kurset om utlendingskontroll. Forkurset i helhetlig ID-arbeid er en obligatorisk modul som må gjennomføres før man tar digitalt førstelinjekurs. Det digitale førstelinjekurset, Helhetlig ID-arbeid, er en nyhet som ble lansert høsten 2020 som et alternativ til tilsvarende klasseromskurs.

Nytt av året er kurs i digital trykkteknikk. Les mer om det her.

Instruksjonsfilmer er også et populært tilbud. Filmene gir et raskt og godt innblikk i sentrale tema innen ID-kontroll. Noen av de mest sette instruksjonsfilmene er om hvordan man bruker UV-lys til å kontrollere dokumenter, hvordan man kontrollerer bakgrunnstrykk og hjørner, samt filmene om hvordan man kontrollerer pass og førerkort. Filmene er også tilgjengelige på engelsk, og noen filmer kan sees uten pålogging.

Vil du vite mer om våre digitale opplæringstilbud eller hva Nasjonalt ID-senter kan tilby deg og din organisasjon, ta gjerne kontakt med oss. Du finner det du trenger av kontaktinformasjon på denne siden.

Se også (krever pålogging):

Spørsmål om brukertilgang? Skriv gjerne til oss på postmottak@nidsenter.no